Skladne prakse - NAROČNINA

Redne E-izdaje strokovnih mnenj, predlog, obrazcev in drugih orodij

Redne E-izdaje strokovnih mnenj, predlog, obrazcev in drugih orodij za delo na področju skladnosti poslovanja in korporativne integritete

Skozi leta delovanja inštituta, izkušnje iz domače in mednarodne strokovne skupnosti ter vprašanja naših članic in članov, skozi izzive s katerimi se pri svojem delu srečujemo vodje in strokovnjaki za skladnost in korporativno integriteto, je nastala razpršena zakladnica dragocenih mnenj na konkretna vprašanja. Izdelali smo tudi številne pripomočke za delo v obliki predlog dokumentov, obrazcev in miselnih shem, ki jih uporabljamo pri izvajanju ali vodenju funkcije skladnosti in korporativne integritete.

Prav to zakladnico znanja in izkušenj zbiramo na enem mestu, da bi bila  dostopna širšemu krogu, skozi periodične e-izdaje strokovnih vsebin imenovane Skladne prakse.

To je naš prispevek k podpori dobrega in odgovornega poslovanja ter krepitvi kompetenc za  prepoznavanje in obvladovanje tveganj za skladnost in integriteto pri poslovanju. Upam, da vam bo v pomoč pri vašem strokovnem delu, vodenju ali nadzorovanju podjetij!  

Skladne prakse bodo izhajale mesečno, dostopne pa bodo preko naših e-obvestil, na tej spletni strani in preko objav na omrežju LinkedIn. Celotna mnenja, postopki in obrazci bodo dostopni samo članom, na EISEP Portalu za člane.

Eno mesečno izdajo Skladnih praks lahko prejmete brezplačno, četudi morda še niste član strokovne skupnosti EISEP. V ta namen smo pripravili obrazec za  poskusno naročilo, pri čemer se lahko kasneje odločite tudi za redno mesečno naročniško razmerje ali pa za polno članstvo v EISEP strokovni skupnosti.

 

Izbrali boste lahko:

  • Kvartalno naročnino, tri kompletne izdaje Skladnih praks, ki znaša 45 EUR,
  • Polletno naročnino, šest kompletnih izdaj Skladnih praks, ki znaša 80 EUR ali
  • Celoletno naročnino, dvanajst izdaj Skladnih praks, ki znaša 135 EUR.

Izbrano naročnino boste lahko aktivirali po poteku brezplačnega poskusnega obdobja, na podlagi z naše strani poslane ponudbe. Za članice in člane strokovne skupnosti EISEP so Skladne Prakse del članskega paketa.

SKLADNE PRAKSE – POVZETA JAVNA IZDAJA

Št. 1- Nov- 2023
Redna izdaja strokovnih vsebin s področja skladnosti in etike pri poslovanju

14. november, 2023

 

ODGOVOR NA NASPROTJA INTERESOV

Eno od vprašanj, ki ga obravnavamo v tokratni izdaji, se velikokrat pojavlja v praksi delovanja inštituta in je prisotno v skorajda vsakodnevni praksi strokovnjakov za skladnost. Ukvarjali se bomo z okoliščinami  (potencialnega) nasprotja interesov, specifično za primer prejetega gostoljubja.

OPIS PRIMERA/SITUACIJE

Vodja prodaje sprašuje ali se je, skupaj s članico uprave in dvema sodelavcema, primerno odzvati na povabilo poslovnega partnerja (dobavitelja) na tri-dnevni strokovni seminar o njihovih produktih. Produkte tega dobavitelja ima podjetje že uvrščene v svoj redni prodajni program in so pri strankah precej priljubljeni, njihova prodaja pa predstavlja pomemben delež v skupni prodaji.

Celotna predstavitev sodil in miselnega procesa pri obravnavi takšnega vprašanja ter celotno predstavljeno mnenje v tej številki Skladnih praks obsega šest (6) strani in je dostopno članom ter naročnikom.

Na eno celotno izdajo Skladnih praksa se lahko poskusno naročite preko spodnjega spletnega obrazca in poslali vam ga bomo po e-pošti.

Poskusno naročilo
za eno celotno izdajo Skladnih praks

SL