Prijave na poletni Skladni zajtrk o trajnostnem poročanju, 20. junij 2024 so odprte!

SKLADNI ZAJTRK Z ICA V ZAGREBU IN LJUBLJANI, 11. IN 12. FEBRUAR

V Zagrebu in Ljubljani smo na enem mestu zopet združili skupnost strokovnjakov za skladnost iz območja Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki stremijo k višjim profesionalnim dosežkom, z namenom bolj podrobne predstavitve mednarodno priznanih, strokovnih kvalifikacij s področja skladnosti poslovanja in preprečevanja finančnega kriminala, ki nam jih je predstavil Andrew Clark, MA, iz International Compliance Association (ICA).

Z dolgoletnimi izkušnjami na področju preprečevanja finančnega kriminala nam je Andrew predstavil regulatorne trende in novosti za leto 2020, ki so relevantne in bodo vplivale tako na Slovenijo kot Hrvaško. Izpostavil je tudi podatke, ki so predstavljeni v najnovejšem poročilu s strani MONEYVALA – Odbora strokovnjakov za vrednotenje ukrepov proti pranju denarja in financiranju terorizma, stalnega nadzornega organa Sveta Evrope, o oceni skladnosti Slovenije kot države, ki so pokazali, da Slovenija ostaja na enakem mestu kot lansko leto in ostaja v okviru okrepljenega spremljanja, saj ostaja delno skladna z desetimi priporočili.

Vpis za pridobitev naprednih strokovnih kvalifikacij s področja skladnosti poslovanja in preprečevanja finančnega kriminala, ki jih ICA podeljuje v sodelovanju z Univerzo Manchester, poslovno šolo, je potekal do 18. marca. Več informacij je dostopnih tukaj.