VAROVANJE PODATKOV

Upravljalec te spletne strani je EISEP, Dalmatinova ulica 2, 1000 Ljubljana.

Osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani www.eisep.si: 

EISEP na tej spletni strani preko obrazca “Prijava na prejemanje obvestil” zbira e-naslove uporabnikov, za namene obveščanja o dogodkih in aktivnostih. Podatke zbiramo in obdelujemo na podlagi privolitve (6/a člen Splošne uredbe o varstvu podatkov). Preden uporabnik dokončno sporoči svoj e-naslov, prejme še potrditveno e-sporočilo. E-naslov nato hranimo v spletnem orodju Mailchimp, do njega pa ima dostop samo EISEP, z uporabniškim imenom in geslom. Drugih osebnih podatkov ne zbiramo, e-naslova pa tudi ne delimo z nikomer. Od prejemanja obvestil se lahko tudi kadarkoli odjavite, s klikom na povezavo v vsakem prejetem sporočilu, s čimer bo vaš e-naslov izbrisan z liste prejemnikov sporočil.

EISEP na tej spletni strani preko obrazca “Pristopna izjava” zbira ime, priimek, e-naslov in telefonsko številko ter delodajalca uporabnikov, za namene včlanitve in izvajanja članstva v Strokovni skupnosti EISEP. Podatke zbiramo in obdelujemo na podlagi dogovora o včlanitvi (6/b člen Splošne uredbe o varstvu podatkov). Hranimo jih le v svoji računalniški bazi, v obliki Excel datoteke (vse podatke) ter v spletnem orodju Mailchimp (samo e-naslov). Do podatkov lahko dostopa samo EISEP, preko uporabniških imen in gesel. Podatkov ne delimo z nikomer, razen s partnerskima organizacijama ICA in ICT. Za več informacij preverite Splošne pogoje EISEP.

Kaj pa piškotki? Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. EISEP piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje. Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani (npr. Vimeo.com). Na naši strani piškotke delimo na Zahtevane piškotke, Piškotke za namestitve, Piškotke za statistiko in Piškotke za trženje. Zahtevani piškotki so nujni in naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno. Piškotki za namestitve pomagajo spletni strani, da si ta zapomni informacije, ki vplivajo na to, kako se spletna stran obnaša ali izgleda, kot vaš priljubljeni jezik ali regijo, v kateri ste. Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika in zato dragoceni za založnike in oglaševalce tujih strani. Piškotki za statistiko pa pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije. 

Drugih osebnih podatkov EISEP preko te spletne strani ne zbira in ne obdeluje.

Ostali osebni podatki: na naši listi prejemnikov obvestil, ki jih pošiljamo po elektronski pošti, s pomočjo spletnega orodja Mailchimp, se lahko nahajate tudi uporabniki, ki ste se v preteklosti že udeležili naših dogodkov, ki se poklicno ukvarjate ali srečujete s skladnostjo poslovanja, ker ste bodisi z nami že sodelovali ali pa ste že bili naši člani itd. Vaš e-naslov tako hranimo in uporabljamo, da bi vas lahko še naprej informirali o svojih aktivnostih (legitimni interes; 6/f člen Splošne uredbe o varovanju podatkov). Le tako namreč lahko še naprej izvajamo svoje poslanstvo, ki je tudi v tem, da širimo informacije in dvigujemo zavest o pomembnosti skladnega in etičnega poslovanja. Na podlagi skrbne presoje menimo, da s tem ne posegamo preveč v vašo zasebnost. Večinoma nas namreč že poznate, ravno zaradi preteklega sodelovanja. Vaš e-naslov hranimo le v ta namen in le v spletnem orodju Mailchimp, do katerega lahko dostopa le EISEP, z uporabniškim imenom in geslom. Ne delimo ga z nikomer. Drugih osebnih podatkov ne zbiramo in ne obdelujemo. Poleg tega pa se od prejemanja sporočil kadarkoli lahko enostavno odjavite, s klikom na povezavo v vsakem prejetem sporočilu, s čimer bo vaš e-naslov izbrisan.

Kontakt v zvezi z osebnimi podatki: za morebitna vprašanja ali popravke itd., nam lahko pišete na privacy@eisep.si.

Objavljeno: 3. 5. 2018

SL