Webinar Corona Compliance

WEBINAR CORONA COMPLIANCE

Dogajanje v zadnjih tednih nas je postavilo pred dejstvo, da se moramo osebno in poslovno prilagoditi na nekaj, kar postaja naša nova realnost. V EISEP-u smo se z našimi dogodki in vsebinami preselili v digitalni svet, v upanju, da lahko vam, našim dragim članom, kar se da olajšamo delo v trenutni situaciji in vam zagotavljamo aktualne vsebine, ki vam bodo pri tem pomagale.

14. aprila 2020 smo imeli spletni strokovni seminar z globalno uveljavljeno strokovnjakinjo, Dr. Andreo Bonime-Blanc, častno članico odbora svetovalcev EISEP, sicer pa ustanoviteljico GEC Risk Advisory, članico mnogih upravnih odborov, akademskih in think-tank skupin, avtorico številnih objavljenih del; delujočo po vsem svetu na področju korporativnega upravljanja, tveganj, poslovne etike ter razvoja strategij obvladovanja kibernetske varnosti in kriz. S svojimi prodornimi mislimi in celostnim pogledom na svet in posel je vedno več korakov naprej, je miselna vodja ter ena najbolj plodnih strokovnjakinj.

Cilj tega spletnega strokovnega seminarja je bil, da postavimo obstoječo korona-krizo v perspektivo voditeljstva in stroke na področju poslovne skladnosti in etike,  upravljanja s tveganji, notranjih kontrol in revizije. Skupaj z Andreo smo poskušali interpretirati aktualne okoliščine z vidika naših vlog v različnih sektorjih poslovanja, kako se lahko za nadaljevanje teh kriznih in po-kriznih razmer pripravimo, kaj moramo morda delati drugače.

Za člane strokovne skupnosti EISEP  je bil webinar brezplačen. Polna cena tega spletnega strokovnega seminarja z globalno uveljavljeno strokovnjakinjo je znašala 125 EUR.

 
 

Na prvem EISEP-ovem webinarju, Corona Compliance, smo z mednarodno uveljavljeno strokovnjakinjo, Dr. Andreo Bonime-Blanc, častno članico odbora svetovalcev EISEP, razpravljali o aktualni korona krizi v perspektivi voditeljstva in stroke na področju poslovne skladnosti in etike, upravljanja s tveganji, notranjih kontrol in revizije. Interpretirali smo aktualne okoliščine z vidika naših vlog v različnih sektorjih poslovanja in dobili osnovo za razmišljanje o tem, kako se lahko za nadaljevanje teh kriznih in po-kriznih razmer pripravimo, kaj moramo morda delati drugače. Andrea nas je opremila tudi z bogatimi strokovnimi viri, s katerimi si lahko pri nadaljnjem poslovanju v teh kriznih časih pomagamo.

Najprej je opozorila, da je bila tovrstna pandemija predvidljiva, namreč po poročilu o globalnih krizah za leto 2020 World Economic Foruma, je le-ta bila ena izmed 10 najbolj verjetnih kriz, za katere so napovedovali, da bi lahko prizadele svet. Ob tem je poudarila pomembnost oblikovanja kriznih načrtov na podlagi kriz, ki so za vaš sektor poslovanja in organizacijo visoko verjetne. Vlogo stroke na področju poslovne skladnosti in etike, upravljanja s tveganji, notranjih kontrol in revizije pa je videla v voditeljstvu, ki jo te funkcije morajo pokazati v kriznih časih. Namreč, prav v krizi so organizacijske vrednote in kultura postavljene na prelomno točko, zato je s strani stroke v teh časih potrebno še večje ozaveščanje o skladnosti in etiki poslovanja organizacij. Poleg tega nas je opremila s podatki, ki nakazujejo na dejstvo, da je etičnost vodij videna kot najpomembnejša pri grajenju zaupanja deležnikov v organizacijo. Vse se začne na vrhu, torej so etičnost, integriteta in transparentnost vodstva organizacije v kriznih časih predstavljeni kot eni izmed najpomembnejših.

Dodajamo pa še povezave na nekaj zanimivih člankov, ki kažejo na slabe in dobre prakse poslovne etike v času korona krize, tako na ravni organizacij kot države, ter prikazujejo pomembnost skladnosti in etike v času kriz:

Forbes: What do best countries have in common? Women leaders.

Corporate Rebels: Corona Chronicles: The Shittiest Lay-Off in Corporate History

Corporate Rebels: Corona Crisis: Separating The Good From The Bad

SL